Schade door verstoppingen

Wacht Nooit Te Lang, Handel Snel
Er kan nogal wat gebeuren als u te lang wacht!
Bij niet-gescheiden systemen (vaak de wat oudere woningen) in combinatie met regenval ondervindt u al snel schade door ernstige wateroverlast In uw woning.

Keuken of Toilet het Laagste Punt
Indien u een goede buitenput heeft komt het water binnen minder snel omhoog. Maar heeft u géén goede buitenput, dan wordt de keuken of het toilet het laagste punt!

Regenval: weg van de minste weerstand
Regenval komt vanaf het dak en zoekt de weg van de minste weerstand. Heeft u geen buitenput? Dan wordt de keuken het laagste punt in huis. Zit de verstopping aan de voorzijde van de woning, dan wordt het toilet het laagste punt.

Noodoplossing: Creëer Buiten Lager Punt
Als noodoplossing koppelt u de regenbuis zo laag mogelijk bij de grond los, om zo een lager punt te creëren dan binnen in huis. U zult zien dat bij het openen van de regenbuis het water binnen wegzakt!

Eventueel: Regenbuis Doorzagen, maar doe Voorzichtig
Krijgt u de regenbuis niet gemakkelijk los, zaag deze dan 10 centimeter boven de grond doormidden. Ga er niet op slaan, want PVC kan een verende reactie geven! Of er kunnen stukken in uw gezicht springen.

Gescheiden Systeem: Voor- en Nadelen
Een gescheiden systeem heeft voor- en nadelen. Regenwater kan weliswaar niet omhoogkomen als het riool dichtslibt.
Maar, merkt u dat er een verstopping aankomt en wacht u toch te lang, dan kunt u het douchewater 2 keer tegenkomen: eenmaal onder de douche, én nogmaals als u weer beneden komt. Doordat ook dit water niet goed kan afvoeren, zoekt het zijn laagste punt: het toilet.

Doorhangen of Afbreken Rioolbuis
Wanneer de riolering onder de woning vol water staat kan het behoorlijk doorwegen. Bij woningen met een kruipruimte kan de rioolbuis vervolgens gaan doorhangen of afbreken. Met vervelende schade als gevolg.

Ook Schadeoorzaak: Fouten bij De Aanleg
Vaak wordt er bij de bouw van een woning door de aannemer bezuinigd op materiaal. Er worden vaak goedkope ophangbeugels gebruikt, of men plaatst deze te ver uitelkaar. Een lege PVC-buis weegt nauwelijks, maar wel als hij vol water staat!

Bel 0164 700 209

Informeer ook naar de volgende mogelijkheden:

  • Inspectie aankoop nieuwe woning
  • Riooldetectie
  • Camera Onderzoek
  • Rioolinspectie
  • Binnenput preventief buiten laten plaatsen
  • Sifon preventief laten verwijderen

Wees rioolproblemen eenvoudig voor

Veel rioolproblemen kunt u gemakkelijk voor zijn. Wij hebben daarvoor diverse slimme
technieken en hulpmiddelen in huis. Altijd tegen een vast laag tarief, met prijsgarantie
vooraf! Wij vertellen u er graag meer over.

Of stuur een e-mail

14 + 10 =